Deze agenda laat een overzicht zien van de bijeenkomsten en debatten die hebben plaatsgevonden in de aanloop van het referendum over de Wet inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

 1. Wiv-onderdeloep jongerendebat

  Datum

  Ede

  Op 19 maart kruisen vertegenwoordigers van jongerenpartijen de degens met elkaar. Is de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten goed voor onze veiligheid, of tast de wet  onze privacy aan door gebruik te maken van de sleepnetmethode? Wat kan of moet er veranderd worden aan de wet? En, welke beslissingen zou jij nemen als je een AIVD-agent was?

  Om op die laatste vraag een antwoord uit de praktijk te krijgen (of misschien alleen een tipje van de sluier) krijgen we bezoek van iemand die jarenlang bij de AIVD gewerkt heeft: Kees Jan Dellebeke.

 2. Bij voorbaat verdacht: over de bescherming van je burgerrechten

  Datum

  De Nieuwe Liefde

  Wat hebben je parkeervergunning, je hondenbelasting, je studiebeurs en je waterverbruik met elkaar gemeen? Het zijn allen variabelen van een algoritme dat de overheid gebruikt om te voorspellen of je een frauderisico vormt. Tezamen met tientallen andere persoonsgegevens maken ze volgens een strikt geheime formule het onderscheid tussen modelburgers en risicomodelburgers.

 3. Debat over de sleepwet

  Datum

  Op 25 januari wil de Amsterdamse Academische Club met lezingen en debat de gedachten scherpen over de sleepwet in aanloop naar het referendum erover op 21 maart. Moeten we door deze wet vrezen voor onze privacy? Of zouden we ons juist veiliger moeten voelen? Laat je tijdens deze bijeenkomst informeren en wellicht overtuigen.